Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової - за допомогою: у Менській ДПІ триває робота з надання консультацій платникам податків

опубліковано 23 листопада 2022 о 10:01

У Менській  ДПІ продовжують надавати відповіді на запитання платників податків та детально роз’яснювати  новації податкового законодавства.

Днями начальник Менської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській  області Людмила Добридень провела чергову зустріч з платниками податків Менської ТГ. Під час зустрічі обговорювались питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадянами, а також були надані роз’яснення щодо основних змін у податковому законодавстві.

Так, начальник інспекції розповіла присутнім про одноразове декларування активів, зокрема про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. За словами Людмили Добридень, громадяни можуть до  1 березня 2023 року добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Одноразову декларацію необхідно подавати виключно в електронній формі. Задекларувати можна активи, які знаходяться як на території України так і за її межами. Одноразовий збір необхідно сплатити в 30-денний термін після подання такої декларації.

          

          Крім того, Людмила Добридень обговорила під час зустрічі з платниками питання нарахування та сплати громадянами майнових податків, а саме: земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За її словами, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельний податок громадянам необхідно сплатити впродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

          На завершення зустрічі начальник Менської ДПІ нагадала присутнім про можливість отримання податкової знижки за понесеними у 2021 році  витратами та надала консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про доходи та майновий стан.