Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З можливостями Електронного кабінету платника ознайомили жителів Ніжинщини

опубліковано 23 листопада 2022 о 10:20

Усе про Електронний кабінет платника податків, його функціональні можливості та режим роботи на час воєнного стану обговорили під час зустрічі у Ніжинській  ДПІ.

Фахівці  Ніжинської ДПІ повідомили, що скористатися даним сервісом можна для отримання інформації щодо наявності чи відсутності податкового боргу перед державою. Також,  шляхом електронного зв’язку можна отримати від податкової служби відповіді на запити, отримати довідку.

Останнє оновлення е-кабінету тепер дає змогу громадянам переглянути особисті ППР щодо нарахувань майнових податків, де відображатиметься не лише сума до сплати, а й найменування самого об’єкта оподаткування, його адресу та механізм розрахунку. У разі незгоди з відображеною інформацію  платнику необхідно провести звірку з контролюючим органом за місцем обліку.

Також через Е-кабінет платника можна подавати усю податкову звітність, у т.ч. і декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Усі документи на підтвердження витрат також прикріплюються як скан-копія до Декларації.

Під час, зустрічі з платниками також було обговорено важливість дотримання норм трудового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.