Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ріпкинській ДПІ проведений практикум з платниками податків щодо використання Електронного кабінету

опубліковано 23 січня 2023 о 15:21

Днями у приміщенні Ріпкинської ДПІ старший держаний інспектор Юрій Мартинович провів практикум  з платниками податків  з питання використання  електронних сервісів, а саме - Електронного кабінету платника.

Під час практикуму висвітлені питання переваг користування електронним кабінетом, що дозволяє працювати з органами податкової служби в режимі реального часу, не виходячи з дому, та надано практичну допомогу по отриманню кваліфікованого електронного підпису.

Призначення Електронного кабінету платника податків - надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі online. Зокрема:

підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги (у режимі реального часу або за попередньо надісланими питаннями), замовляти та отримувати адміністративні послуги.

Наприкінці тренінгу фахівець нагадав, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через спеціальний банер на вебпорталі ДПС www.tax.gov.ua