Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ніжинській ДПІ у форматі «круглого столу» обговорили актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 24 січня 2023 о 15:49

Днями за участі начальника Ніжинської ДПІ  Геннадія Тараненка   та керівника Ніжинського відділення Ощадбанку відбувся  «круглий стіл», на якому обговорювались питання стосовно новацій податкового законодавства у 2023 році. Зокрема, мова йшла про зміни розмірів мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, введення розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання, застосування нових форми податкової звітності по окремих податках.

Керівник інспекції проінформував про актуальні  рахунки для сплати податкових  платежів та єдиного внеску  в 2023 році. Відмітив, що інформація про реквізити бюджетних рахунків  територіальних громад розміщена в електронному кабінеті платників, на вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» та в Центрах обслуговування платників.

Також, в ході зустрічі Геннадієм Тараненком  доведено про початок деклараційної кампанії доходів громадян за 2022 рік, наголошено про терміни одноразового добровільного декларування доходів громадян, переваги використання електронних сервісів, застосування РРО/ПРРО та інші питання.