Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Менської ДПІ знайомлять платників з податковими новаціями

опубліковано 16 березня 2023 о 16:33

Нещодавно податківці  Менської ДПІ провели зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу начальник Менської ДПІ Людмила Добридень звернула увагу платників на основні податкові зміни, які вступили в дію з 01 січня 2023 року. А саме, щодо оновлених декларацій про майновий стан та доходи, податкової декларації платника єдиного податку, плати за землю та податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та нагадала  про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також звернула увагу на декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. 

Податківець розповіла присутнім як розрахувати мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати, при цьому зауважила, що громадянам цей платіж буде нараховувати податкова служба. 

Крім того, головний  державний інспектор Менської ДПІ  Любов Роговенко  довела до присутніх, хто із громадян зобов’язаний до 1 травня поточного року  подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, звернула увагу на терміни сплати задекларованих сум податку. Також нагадала про право громадян на податкову знижку та поінформувала у яких випадках вони можуть ним скористатися. При цьому зазначила, що подати податкову декларацію на податкову знижку можна до кінця року. 

На завершення зустрічі  Людмила Добридень розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема, про Електронний кабінет платника.