Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городнянської ДПІ провели семінар-практикум з питань щодо подання громадянами декларації про доходи отримані у 2022 році

опубліковано 17 березня 2023 о 10:34

Днями працівниками  Городнянської державної податкової інспекції  проведено семінар-практикум з питань щодо  подання громадянами декларації   про доходи отримані у  2022 році.

На запити громадян були надані пояснення про нормативно-правову базу щодо подання декларації про майновий стан та доходи,  хто повинен подавати декларацію, граничні строки та способи подання декларації, граничні строки сплати податкових зобов’язань,  визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік та відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору). 

Також,  було роз’яснено щодо дії Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

На семінар - практикумі посадовцями детально роз’яснено присутнім про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника». Також акцентовано увагу на можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX» та «Контакт-центр ДПС», використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал.