Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси цьогорічного декларування – на тренінгу у Ніжинській ДПІ

опубліковано 17 березня 2023 о 10:44

У Ніжинській ДПІ вкотре нагадали про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

Зокрема,  розповіли про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи громадянами, граничні строки звітування та сплати. Також, звернули увагу на те, що з 1 січня 2023 року діє нова форма декларації та роз’яснила порядок її заповнення.

Окремо роз’яснили платникам податків про  особливості подання податкових декларацій для використання свого права на податкову знижку. Так, було відмічено, що граничний термін подання податкової декларації «Про майновий стан і доходи» для фізичних осіб, у яких є право на податкову знижку, – до 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року.

Роз’яснено про підстави  для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум, які відображаються платником податку у річній Декларації та можливість подання  Декларації про майновий стан і доходи  в електронному вигляді через Електронний кабінет у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Працівниками ДПІ на практиці  продемонстровано, як користуватись  електронним сервісом в «Електронному кабінеті».