Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання практичної допомоги платникам податків під час кампанії декларування працівниками Срібнянської ДПІ

опубліковано 17 березня 2023 о 15:06

Працівники Срібнянської ДПІ проводять роз’яснювальну роботу серед громадян Срібнянської територіальної громади  та надають практичну допомогу під час  подання в паперовому та електронному вигляді податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2022 рік.

Майже щоденно в період декларування проводяться практичні заняття з платниками щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді з використанням ЕЦП.

Проводиться розяснювальна робота з платниками податків, що  мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податків у річній податковій декларації. 

В місцях масових скупчень платників податків розповсюджені матеріали щодо термінів подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, який триває до 1 травня 2023 року. Стосовно отримання податкової знижки встановлений термін на протязі поточного року. Якщо платник податку до кінця податкового року наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься, тобто для отримання знижки за 2022 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2023 року включно.