Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати податкову знижку пояснили у Чернігівській ДПІ

опубліковано 22 березня 2023 о 16:08

Заступник начальника відділу з надання адміністративних та інших послуг Чернігівської ДПІ Руслана Андросенко провела сеанс телефонного зв̓язку «гаряча лінія» на тему: «Податкова знижка на навчання, як її отримати протягом 2023 року».

Руслана Андросенко зазначила, що податкова знижка - це можливість громадянина повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платниками податків. Право на податкову знижку за навчання мають здобувачі освіти, батьки здобувачів освіти або їх усиновлювачі, чоловік або дружина здобувача освіти, які є громадянами України та платниками податків.

Податкова знижка надається у поточному році за наслідками попереднього року.

З 01.01.2023 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.05.2022 року № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», тому в 2023 році платники податків, які мають права на отримання компенсації за навчання (податкової знижки), повинні подавати декларацію за новою формою.  

Протягом 2023 року платники м. Чернігова вже почали користуватися відповідною нормою Закону і  подали 1620 декларацій для отримання знижки.  Працівники Чернігівської ДПІ постійно надають допомогу платникам в частинні заповнення звітних декларацій та надання відповідних документів.

Чернігівська ДПІ постійно нагадує і рекомендує платникам податків користуватися електронним сервісом ДПС України «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) для отримання адміністративних послуг та подання податкової та іншої звітності.