Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги використання Електронного кабінету розповіли у Ічнянській ДПІ

опубліковано 12 квітня 2023 о 08:14

Під час зустрічі з платниками податків, фахівці Ічнянської ДПІ Головного управління ДПС  у Чернігівській області ознайомили платників з перевагами використання електронного кабінету платника податків.

Використання електронного кабінету дозволяє отримати низку переваг: зручність, надійність та захищеність, економія робочого часу платників податків і коштів на придбання бланків документів та уникнення черг під час подання звітності, підтвердження доставки звітності (квитанція про отримання податкової звітності), гарантія автоматичної перевірки звітності на наявність арифметичних помилок.  Більш широкий спектр послуг громадяни можуть отримати у приватній частині Електронного кабінету (особистий кабінет) – перегляд облікових даних платника, листування з органами ДПС, подання заяв, запитів для отримання необхідної інформації.

Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема, безкоштовно в АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

У ході проведення заходу платники податків отримали інформацію щодо можливості реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій через Електронний кабінет. 

Під час спілкування платників ознайомлено з телефонами гарячих ліній ДПС стосовно роз’яснення податкового законодавства.