Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели семінар для фізичних осіб

опубліковано 12 квітня 2023 о 08:19

У приміщенні Борзнянської  ДПІ  було проведено семінар  з мешканцями Борзнящини.  На семінарі було розглянуто актуальні питання оподаткування  громадян  в умовах військового стану. Було розглянуто питання: декларування доходів громадян за 2022 рік, види  доходів які підлягають обов’язковому декларуванню,  ставки оподаткуванні доходів, терміни подання декларації, порядок використання  права  на податкову знижку.

Було звернено увагу на те, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи». До громадян було доведено, що для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), який доступний в Електронному кабінеті.

Також до відома присутніх було доведено, що  власники / користувачі земельних ділянок  сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік за  земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Зокрема, хто має сплачувати, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується, як розраховується мінімальне податкове зобов’язання та інше.