Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Срібнянській ДПІ роз’яснюють платникам щодо впровадження нового порядку заповнення поля «Призначення платежу»

опубліковано 12 травня 2023 о 15:20

В Срібнянській ДПІ Головного управління в ДПС в Чернігівській області, проводиться роз’яснювальна робота щодо змін при заповненні призначення платежу в платіжній інструкції при сплаті податків та зборів.

З 1 квітня 2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час слати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкову державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення».

Під час чергової зустрічі з платниками податків фахівці Срібнянської ДПІ обговорили новий порядок заповнення поля «Призначення платежу».  Звернули увагу, що під час сплати зазначаються такі поля як «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Також, привели приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» та повідомили, що для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Працівники інспекції наголошують щодо ефективності та зручності  користування електронними сервісами ДПС – Електронним кабінетом платника, який поєднав у собі ряд можливостей: це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн.