Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корюківська ДПІ: Електронні сервіси – сучасний інструмент для подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку

опубліковано 12 травня 2023 о 15:24

Сьогодні використання електронних сервісів є популярним не тільки при взаємодії платників податків з органами Державної податкової служби України, а також з більшістю державних органів. Такі сервіси мають низку переваг: зручність, надійність та захищеність. Найпоширенішим з електронних сервісів ДПС є Електронний кабінет, який працює в режимі 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування. Про це наголошують платникам податків в Корюківській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області під час проведення тренінгів щодо подання звітності.

Так, в ході чергового тренінгу, проведеного старшим державним інспектором податкової інспекції Альоною Глушак, громадяни дізнались як подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки в електронному форматі через Електронний кабінет.

Посадовець роз’яснила, яким чином можна додати до декларації документи, які підтверджують таке право та повідомила, що прозвітувати можна упродовж усього року – до 31 грудня 2023 року за витратами, понесеними у 2022 році.

Інспектор звернула увагу, що користування Електронним кабінетом не потребує встановлення окремого програмного забезпечення. Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється за допомогою кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

На завершення навчання було надано практичну допомогу платникам в електронному звітуванні.