Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків в Прилуцькій ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 11:22

Начальник Прилуцької ДПІ Владислав Вертипорох та заступник начальника – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Прилуцької ДПІ Ірина Щербина провели зустріч з платниками податків, які перебувають на обліку в Прилуцькій ДПІ та обговорили питання актуальності податкової адреси платників.

Платникам нагадали, що при реєстрації підприємцем фізичні особи вносять дані:

-         прізвище, ім’я, по батькові;

-         адресу реєстрації: населений пункт, вулиця, номер будинку, квартири.

Якщо в процесі діяльності вищезазначені відомості змінюються, платник зобов’язаний:

-         здійснити державну реєстрацію таких змін в ЄДР;

-         подати до ДПС заяву про внесення таких змін.

Також потрібно звірити в Електронному кабінеті чи збігається податкова адреса фізичної особи (громадянина) і  податкова адреса ФОП. Така ситуація можлива, якщо ФОП змінив адресу і не повідомив ДПС. Також адреса могла змінитися у зв’язку з утворенням територіальних громад, перейменуванням населених пунктів або вулиць. Відомості наявні в електронному кабінеті повинні відповідати актуальним даним, які зазначені в реєстраційних документах (паспорт).

Пояснили які наслідки можуть бути при не вірно зазначеній податковій адресі: при надсиланні звітів, заяв, запитів буде підтягуватися не вірна адреса, як наслідок платник не зможе надсилати такі документи (видаватиме помилку), а листи від ДПС надходитимуть на поштову адресу, за якою платник не знаходиться.