Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ніжинській ДПІ проведено практикум щодо подання звітності через Електронний кабінет

опубліковано 23 травня 2023 о 11:18

Днями, фахівцями Ніжинської ДПІ було проведено практикум поетапного подання податкової звітності безпосередньо через сервіс Електронний кабінет платника, який легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua .

Присутні на практикумі отримали практичну допомогу стосовно створення, перевірки правильності та повноти заповнення документу, виправлення помилок у разі необхідності, підписання документу електронним підписом та відправлення декларації на сервер ДПС подачі декларації та змогли успішно подати звітність.

Крім того, платникам роз’яснено, як зрозуміти, що податковою отримано декларацію. Повідомлено, що усі квитанції зі статусом звіту відображаються в розділі "Вхідні/Вихідні документи". Обробка звіту контролюючим органом займає якийсь час, але, коли сервіс отримує відповідь сервера, квитанція буде доступна в цьому розділі.
Протягом декількох хвилин після відправлення декларації ви отримаєте квитанцію №1 - це означає, що ваш звіт надійшов на сервер податкової.

Квитанція №2 може прийти зі статусом "Прийнято пакет" або "Пакет не прийнято" з поясненням зауважень.

Якщо “не прийнято”, то потрібно виправити помилки й надіслати декларацію повторно.

Ніжинська ДПІ акцентує увагу, що користування Електронним кабінетом дає можливість реалізовувати платнику податків свої права та обов’язки в електронному вигляді. Завдяки впровадженню цієї системи стала можливою відправка електронних документів до органів ДПС, подання податкової звітності, отримання довідок, отримання інформації з загальнодоступних реєстрів, а також надсилання різноманітних запитів.