Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сновській ДПІ обговорили актуальні питання оподаткування

опубліковано 24 травня 2023 о 16:20

Під час нещодавньої зустрічі начальника Сновської ДПІ Тетяни Біби з представником банківської сфери у ЦОП Сновської ДПІ обговорили актуальні питання сьогодення – зміни Порядку заповнення реквізитів «Призначення платежу».

Було поінформовано, що у платіжній інфраструктурі України з 1 квітня 2023 року запроваджено міжнародний стандарт ISO 20022.  

Відтак, наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148 затверджено Порядок заповнення реквізитів “Призначення платежу”. Починаючи з 01.липня 2023 року, платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску використовують виключно структурований формат реквізиту “Призначення платежу, який включає заповнення тільки двох  обов’язкових  полів. А саме, “Код виду сплати” та “Додаткова інформація запису”. Утім це не стосується платників єдиного рахунку. 

До 01 липня 2023 року діятиме, так званий, перехідний період, який надає можливість при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту “Призначення платежу”.