Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як працювати з електронними сервісами ДПС пояснили в Бобровицькій ДПІ

опубліковано 24 травня 2023 о 16:25

Нещодавно в Бобровицькій ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області провела черговий  тренінг з платниками  на якому старший державний інспектор Людмила Корнобай розповіла про переваги використання електронних сервісів ДПС. Під час заходу податківець щодо алгоритму подання заяв про бажання/відмову отримувати документ у електронному форматі.

Для подання Заяви про бажання отримувати документ через Електронний кабінет або Заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет необхідно здійснити вхід до приватної частини кабінету та, скориставшись режимом «Введення звітності», обрати, заповнити форму заяви (F/J 1391602 – Заява про бажання отримувати документ через Електронний кабінет або F/J 1391702 – Заява про відмову отримувати документ через Електронний кабінет) підписати та відправити заяву до контролюючого органу.

Також, Людмила Корнобай звернула увагу присутніх на  порядок отримання інформації з приватної частини Електронного кабінету, зокрема: витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами, реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних; інформації з Єдиного реєстру податкових накладних; інформації з реєстрів операцій та транзакцій у системі Електронного адміністрування ПДВ; відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Зазначали, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.