Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків в ЦОП Бахмацької ДПІ

опубліковано 12 вересня 2023 о 08:16

У Центрі обслуговування платників Бахмацької ДПІ відбулася зустріч з платниками податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування (ІІ та ІІІ група) щодо обов’язкового використання РРО та ПРРО, якщо розрахунки з покупцями здійснюються за готівку. 

При спілкуванні з платниками податків працівники інспекції розповіли присутнім про те, що використання РРО стало простішим, дешевшим та швидшим. Апаратний РРО та Програмний РРО відповідно до новацій, запроваджених у 2020 році, є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги. Платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Зменшено вдвічі штрафну санкцію за торгівлю необлікованим товаром, з подвійної вартості до суми, на яку виявлено необлікований товар за цінами реалізації. 

Акцентували увагу, що здійснення попереднього програмування РРО / ПРРО та створення номенклатури товарів у фіскальній пам’яті реєстраторів не вимагається. Зазначення назви, ціни та кількості товарів (послуг) допускається в момент їх продажу. А також інформувала про те, що скасовано всі штрафи за несуттєві (формальні) порушення порядку застосування РРО / ПРРО (невідповідність сум, не здійснення записів, не підклеювання чеків до КОРО).

Під час зустрічі платники податків отримали фахові відповіді на запитання, які їх цікавили.