Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Козелецької ДПІ провели тренінг для платників податків щодо реєстрації РРО/ПРРО

опубліковано 12 вересня 2023 о 08:07

Днями у приміщенні Козелецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області податківці провели тренінг з суб’єктами підприємницької щодо реєстрації РРО/ПРРО для застосування у сфері роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфері послуг.

У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» присутніх проінформовано про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так, з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно. Зазначене вище звільнення від відповідальності не поширюється на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведенні азартних ігор.

Податківці детально роз’яснили  послідовність дій платника для реєстрації РРО/ПРРО та запропоновано до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Наголошено на зручності сервісів у мобільному додатку та нових версіях безкоштовного ПРРО від ДПС для iOS та Web,а також оновлені версії Windows та Android.

Також посадовці розповіли присутнім про необхідність легалізації трудових відносин та переваги при створенні нових робочих місць та працевлаштуванні переміщених осіб, адже держава компенсує витрати на оплату праці за кожну працевлаштовану особу із числа внутрішньо переміщених осіб у розмірі мінімальної заробітної плати упродовж двох місяців, а також компенсацію в розмірі єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на новостворені робочі місця не менше ніж на два роки упродовж 12 місяців.