Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ: Відкритий діалог як форма взаємодії між державними органами

опубліковано 20 вересня 2023 о 12:52

В приміщенні Ніжинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  проведена зустріч начальника Ніжинської ДПІ Сергія Шовкуна з головним державним інспектором відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області  ЦМРУДС з питань праці Іриною Гущиною. Темами заходу стали -  «Новації в податковому законодавстві. Застосування РРО або ПРРО . Офіційне оформлення працівників. Електронні сервіси ДПС».

Співпраця з державними органами, взаємний обмін інформацією дає можливість належним чином та  в межах компетенції, реагувати на потенційні зловживання у сфері податкових та трудових відносин.

В ході зустрічі очільник  ДПІ розповів, що з 1 серпня 2023 року ввійшов в дію Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX, яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. Звернув увагу, що відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%. Керівник ДПІ також розповів про порядок застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку. Посадовець відмітив, що у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) чи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Обговорили актуальні питання щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення, виплати заробітної плати в  розмірі не менше мінімальної та своєчасної сплати ПДФО та військового збору .

Під час спілкування також була  проведена робота в напрямку популяризації спілкування з органами ДПС в режимі онлайн.