Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають зустрічі з платниками податків у Бахмацькій ДПІ

опубліковано 10 листопада 2023 о 14:36

У Центрі обслуговування платників Бахмацької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі надаються роз`яснення платникам щодо застосування норм податкового законодавства.

Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Бахмацької ДПІ Олексій Батьківський поінформував присутніх про норми законодавства в частині проведення розрахункових операцій. Зокрема роз`яснив, що не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи. У разі ж, якщо ФОП не відповідає критеріям, визначеним щодо першої групи, він зобов`язаний обрати іншу групу спрощеної системи оподаткування, зареєструвати і застосовувати РРО/ПРРО. Також зазначив, що суб`єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, можуть не застосовувати РРО/ПРРО, але за дотриманням певних умов, передбачених чинним законодавством.

Під час спілкування посадовець акцентував увагу на питаннях оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам та переваг офіційного працевлаштування.

Старший державний інспектор Валентина Дейнека нагадала про переваги подання звітності в електронному вигляді та повідомила, що платники у разі необхідності можуть отримати кваліфіковану практичну допомогу податківців щодо використання електронних сервісів ДПС України, а також зазначила про важливість належного заповнення платіжних документів для вірного зарахування податків.

Вона зазначила, що ст. 42 Податкового кодексу України передбачена  можливість прийняття рішення платником податків щодо листування з податковою службою через Електронний кабінет, шляхом подачі заяви в паперовому вигляді чи в електронному вигляді, за наступними формами: 

- (форма f/j1391602) – заява-бажання отримувати документ через Електронний кабінет;

- (форма f/j1391702) – заява-відмова отримувати документ через Електронний кабінет.

Вхід до Електронного кабінету за адресою : http://cabinet.tax.gov.ua