Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС спілкувались у Варвинській ДПІ

опубліковано 15 листопада 2023 о 16:34

Податківці Варвинської ДПІ провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками бізнесу щодо електронних сервісів ДПС.

Зокрема, посадовці надали розгорнуту відповідь на питання щодо можливості платникам податків сплачувати податки та збори через Електронний кабінет. Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету передбачає можливість фізичним особам після ідентифікації за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти або за допомогою QR-коду. Для юридичних осіб можливість сплати податків, зборів та платежів через Електронний кабінет не реалізована.

З інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , а також через офіційний вебпортал ДПС.

В Електронному кабінеті можна здійснити перегляд та друк раніше поданої звітності. Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Цей сервіс надає змогу створити та надіслати до ДПС електронні документи: податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо. 

Так, у приватній частині Електронного кабінету платник має змогу: 

- відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»); 

- доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»); 

- переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»); 

- отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання; 

- отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи; 

- надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів; 

- створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію. 

Повідомили, що у ЦОП Варвинської ДПІ організовано робоче місце де платник самостійно або за допомогою працівника ЦОП може самостійно скористатись електронними сервісами ДПС.