Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели семінар для фізичних осіб

опубліковано 05 лютого 2024 о 14:32

У приміщенні Борзнянської  ДПІ  було проведено семінар з платниками податків щодо діючого податкового законодавства та порядку реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності.

Платникам роз’яснено особливості кампанії декларування доходів громадян за 2023 рік, зокрема подання декларації про майновий стан і доходи громадянами, які отримали доходи від спадщини та дарування,  прощеного боргу,  доходи від продажу рухомого майна, доходи від інвестиційного прибутку та інші доходи. платникам також нагадали про їх права на отримання податкової знижки.

Було повідомлено, що з 01.01.2024 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. Під час зустрічі йшлося про можливість подання декларації без відвідування податкової інспекції – в режимі онлайн. Розповіли про спрощену процедуру декларування доходів громадян через електронний сервіс «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті на вебпорталі ДПС. Під час заходу звернули увагу, що для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним за стосунком «Моя податкова».

Також платники на зустрічі цікавилися особливостями нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. До відома присутніх було доведено, що  власники / користувачі земельних ділянок  сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік за  земельні ділянки сільськогосподарського призначення та порядок його обчислення  та інше.

Проінформовано про роботу сервісу ДПС «Калькулятор податку на майно», який розміщено на вебпорталі ДПС у блоці «Е-СЕРВІСИ» за адресою: hhps://tax.gov.ua/calculator . Даний сервіс надає можливість громадянам самостійно здійсювати розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб. Затосування сервісу сприятиме підвищенню обізнаності громадян з питань нарахування та сплати цих податків.

На семінарі було обговорено питання, що турбують платників подітків.