Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» відбувся у Бахмацькій ДПІ

опубліковано 05 лютого 2024 о 14:40

У Центрі обслуговування платників податків Бахмацької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року». 

На запитання абонентів відповідала старший державний інспектор Бахмацької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Валентина Дейнека. 

Під час сеансу телефонного зв’язку було акцентовано увагу, що з 1 січня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи слід подавати за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 №467. Абонентам надано роз’яснення стосовно декларування доходів, отриманих від оренди майна іншій фізичній особі; доходів від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна; спадщини, подарунків та іноземних доходів. 

Також роз’яснено особливості отримання податкової знижки за навчання дітей, страхування життя членів сім’ї та за сплату орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами. Звернули увагу, що з 1 січня 2024 року змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації).

На всі поставлені під час «гарячої лінії» питання були надані роз’яснення згідно із чинним законодавством.