Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ про максимальне використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 16 лютого 2024 о 09:01

У Ніжинській  ДПІ закликають платників податків максимально використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема й Електронний кабінет.

Під час зустрічей, платникам надають роз’яснення, а також демонструють, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яку роль відіграє електронний цифровий підпис. Також,  переглядають звіти, подані раніше, квитанції – щодо приймання та обробки електронних документів.

Ніжинські податківці рекомендують користуватись аналогом Електронного кабінету – застосунком «Моя податкова», який надає змогу отримати електронні сервіси податкової служби та сплачувати податки з телефону.

Працівники інспекції акцентують, що правила заповнення податкової звітності з коментарями фахівців для зручності платників розміщені на вебпорталі  ДПС України, розроблені навчальні відеоролики щодо заповнення податкових декларацій.

Питання використання електронних сервісів особливо актуальне під час проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році. Наразі триває подання громадянами про майновий стан та доходи.  На на вебпорталі  ДПС України можна ознайомитися з інформацією про нормативно-правову базу щодо подання декларації про майновий стан та доходи, а також про те, хто повинен подавати декларацію, граничні строки та способи подання декларації, граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та відповідальність за несвоєчасну сплату податку(збору).

Також у ході спілкування розповідають про важливість ознайомлення з інформацією на офіційній сторінці ГУ ДПС у Чернігівській  області у соціальній мережі Facebook та Telegram, які надають змогу оперативно отримати відповіді на запитання від Контакт-центру ДПС.