Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практична допомога платникам податків в Прилуцькій ДПІ

опубліковано 16 лютого 2024 о 09:06

На разі триває подання річної звітності платниками єдиного податку першої та другої групи. Оскільки ця категорія платників звітують про результати діяльності один раз на рік, до першого березня, то при поданні звітності через електронний кабінет платника податків виникають питання пов’язані з практичним застосуванням кабінету.

У Прилуцькій ДПІ було проведено зустріч – тренінг з платниками податків на тему «Подання звітності в електронній формі за допомогою  Електронного кабінету ДПС. Зустріч провели заступник начальника Прилуцької ДПІ Ірина Щербина та начальник відділу податкових сервісів Прилуцької ДПІ Ірина Євстіфєєва. Під час зустрічі було надано практичну допомогу платникам податків стосовно отримання та використання електронного цифрового підпису, заповнення декларації платників єдиного податку, користування електронним кабінетом платника податків. Під час проведення зустрічі з платниками докладно зупинилися на перевагах, які виникають при використанні ЕЦП – подання електронних документів до контролюючих державних органів та установ, підписання електронних документів, отримання державних електронних послуг.

У Прилуцькій ДПІ постійно проводиться системна робота з платниками податків та надається практична допомога. платникам податків. Станом на 01 лютого 2024 року платниками Прилуцької інспекції було подано 4779 звітів, з них 4776 звітів подано в електронному вигляді. Досягнуто 99,94 відсотків подання звітності у електронному вигляді.

Також під час зустрічі було проінформуванло платників, що з 01 січня стартувала кампанія декларування за 2023 рік.  Порядок подання декларації про майновий стан і доходи та оподаткування доходів фізичних осіб встановлено Податковим кодексом України. Було наголошено що 3 01 січня 2024 року введено в дію нову форму Декларації про майновий стан і доходи, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467. Нова форма податкової декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

З нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».