Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку по майнових податках розповіли в Менській ДПІ

опубліковано 15 квітня 2024 о 15:40

До Менської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській часто звертаються громадяни з питання звірки даних  по податку на майно (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю)  На черговій зустрічі, що відбулась днями в Центрі обслуговуванні платників  Менської ДПІ, начальник інспекції Людмила Добридень ознайомила присутніх з положеннями статей 266, 267, 286 Податкового кодексу України,  якими  передбачено право фізичних осіб - платників податку на майно звернутись з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки даних, які стали підставою для визначення ним розміру податкових зобов'язань в податковому повідомленні-рішенні.

Нарахування саме по цих податках здійснюють органи податкової служби та надсилають громадянам податкові повідомлення-рішення із зазначеною сумою податку та реквізитами для сплати. Нараховану суму податку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

Якщо платник виявив розбіжності між даними, зазначеними в повідомленні – рішенні та даними, зазначеними в документах на право власності на об’єкт, що підлягає оподаткуванню, він може звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації із оригіналами відповідних документів, зокрема  документів, які підтверджують його право власності на відповідний об’єкт. Якщо розбіжності будуть підтверджені, то контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове повідомлення - рішення. Попереднє повідомлення - рішення вважається скасованим.

Ознайомила посадовиця і з електронними сервісами ДПС: Електронним кабінетом платника та мобільним застосунком «Моя податкова», за допомогою яких платники можуть дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, завантажити ППР на сплату нерухомості та земельного податку, подати декларацію про майновий стан і доходи, тощо.