Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян обговорили у Ічнянській ДПІ

опубліковано 16 квітня 2024 о 16:28

Працівниками Ічнянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській продовжується робота по наданню роз’яснень платникам щодо декларування доходів громадянами, отриманих у 2023 році та правильність заповнення декларацій.

Під час зустрічі проінформовано платників щодо подання декларації про майновий стан та доходи через «Електронний кабінет» вхід до якого за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, що значно економить час та надає можливість уникнути черги.

Фізичні особи, які отримали спадщину, що оподатковується за ставками 5% та 18%, зобов’язані включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Надано роз’яснення щодо оподаткування доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна.

Також наголошено, що громадяни, які бажають використати своє  право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня 2024 року.

Наприкінці зустрічі платники отримали відповіді на поставлені ними питання.