Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корюківська ДПІ: як подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік

опубліковано 16 квітня 2024 о 16:41

Під час проведення зустрічі з платниками податків, фахівці Корюківській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомили, що з 1 січня 2024 року триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. 

Громадяни, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023, мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року.   

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2023 року, можуть подати декларацію до 31 грудня 2024 включно.   

Декларацію можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».   

Для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.   

Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.   

Використання цього електронного сервісу:   

- скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;   

- мінімізує помилки при заповненні декларації;   

- надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.   

З детальною інформацією щодо декларування доходів, одержаних громадянами у 2023 році, можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».