Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели зустріч з представниками місцевого бізнесу

опубліковано 18 червня 2024 о 15:26

На цьому тижні відбулася зустріч з фізичними особами – підприємцями щодо щодо реєстрації та застосування РРО/ППРО, особливостями ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, в якій взяла учать старший державний інспектор Борзнянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській Юлія Ілляшенко  та представниками місцевого бізнесу.

Під час зустрічі Юлія Ілляшенко звернула увагу суб’єктів господарювання на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки в безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів та відображення обов’язкових реквізитів в розрахункових документах РРО. 

Також посадовець зазначила, що використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним РРО, та нагадала, що завантажити та встановити безоплатне програмне забезпечення ПРРО від ДПС можна у вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО». Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти,які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів РРО/ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Піднімалось питання щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог трудового законодавства та недопустимість використання найманих працівників без офіційного оформлення та виплати заробітної плати в конвертах.

Крім того роз’яснила присутнім порядок користування електронним сервісом «Електронний кабінет платника податків» та мобільного за стосунку «Моя податкова» та пояснили які послуги можна отримати самостійно.

Наприкінці зустрічі Юлія Ілляшенко відповіла на всі запитання платників податків та надала практичні поради. Комунікація та зворотний зв'язок  між представниками бізнесу та податковою  буде продовжуватись і надалі.