Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Про застосування РРО/ПРРО говорили в Бобровицькій ДПІ 

опубліковано 27 червня 2024 о 18:28

Нещодавно начальник Бобровицької ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській обласі Юлія Яриловець провела зустріч з підприємцями - платниками єдиного податку другої групи, на якій розповіла, що з 01 січня 2022 року при здійсненні готівкових розрахунків вони повинні застосовувати РРО або ПРРО.

За словами посадовиці, який касовий аппарат використовувати – традиційний чи програмний – вирішує безпосередньо платник. При цьому, розповіла про переваги програмних РРО, зокрема, що його можна встановити на будь-який гаджет: телефон, ноутбук чи планшет, здійснити онлайн реєстрацію в контролюючому органі, а передачу даних до ДПС здійснювати без залучення інформаційних еквайєрів.

Також Юлія Яриловець звернула увагу, що ДПС України пропонує безкоштовне придбання програмного продукту. Ознайомитися з інформацією щодо реєстрації та використання ПРРО можна на вебпорталі ДПС України. 

Наприкінці заходу податківець розповіла,  що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний платникам податків та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS. Застосунок простий і зручний у використанні, це - інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Відтепер у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси і для ФОП.