Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про право на податкову знижку говорили у Менській ДПІ

опубліковано 17 липня 2024 о 14:54

Менська ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що починаючи з 1 січня 2024 року, фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Відповідно до п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу такі фактично здійснені ним витрати: частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом; суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям; суму коштів, сплачених платником податку на користь сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення; суму витрат платника податку на сплату страхових платежів, сплачених платником податку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом; суму витрат платника податку на оплату допоміжних репродуктивних технологій та оплату вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; суму коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу; суми витрат на будівництво (придбання) доступного житла. 

Для  подання декларації рекомендуємо скористатись мобільним застосунком “Моя податкова” або ж Електронним кабінетом платника. 

Більше про декларування доходів громадян – за посиланням:  https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024