Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівниками Ічнянської ДПІ  проведено зустріч з платниками податків на тему «Використання РРО/ПРРО»

опубліковано 17 липня 2024 о 15:15

В ході зустрічі  надано роз’яснення, що використання РРО та/або ПРРО є обов’язковим для фізичних осіб-підприємців ІІ-ІV груп платників єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування, які провадять розрахункові операції за готівку зі споживачами товарів або послуг.

Наголошено, що безкоштовне програмне забезпечення для використання суб’єктами господарювання  ПРРО, інструкції щодо встановлення, налаштування ПРРО та заповнення форм розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України. На  вебпорталі ДПС України функціонує банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), де можна ознайомитися із нормативно-правовими актами, відеоуроками та завантажити безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО.

Також проінформовано, про відповідальність платників податків за порушення Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». І у випадку встановлення факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, застосовуються фінансові санкції.

Наприкінці зустрічі надано відповіді на питання платників податків та наголошено на обов’язку подання декларації про майновий стан та доходи громадянам які зобов’язані подати таку декларацію.