Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сосницькій ДПІ пояснили як внести зміни до облікової картки ФО – платника податків

опубліковано 22 липня 2024 о 14:48

Нещодавно старший державний інспектор   Сосницької ДПІ  Головного управління ДПС  у Чернігіській області  Наталія Богдановська провела тренінг з платниками податків щодо алгоритму дій у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки ФО – платника податків.  

Зокрема повідомила , що необхідно подати до контролюючого органу заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР  (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) та документ, що посвідчує особу.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номера облікової картки платника податків здійснюється протягом трьох робочих днів з наступного дня після дня подання фізичною особою Заяви за ф. № 5ДР. Картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення контролюючому органу паспорта.