Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До Чернігівської ДПІ за отриманням податкової знижки звернулися понад 1029 громадян

опубліковано 23 липня 2024 о 15:46

Чернігівська ДПІ нагадує, що скористатись правом на податкову знижку за підсумками 2023 року можна до 31 грудня 2024 року, подавши до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації податкову декларацію.

Податкова знижка – це повернення частини утриманого у звітному році ПДФО з заробітної плати з урахуванням суми витрат, понесених у зв’язку з навчанням, орендою житла та інше.

Право на податкову знижку мають лише ті фізичні особи, які отримують офіційно заробітну плату.

Станом на 18 липня 2024 року до Чернігівська ДПІ за податковою знижкою звернулося 1029 громадян. Найчастіше громадяни звертались за податковою знижкою у зв’язку з витратами на навчання та страхові платежі.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки платник може направити до контролюючого органу як у паперовому вигляді, так і в електронній формі.

Для зручності платників податків в Електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів для використання права на податкову знижку. 

До первинних документів відносяться: копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують надавача послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копію договору з надавачем і отримувачем послуг, вартість таких послуг; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення, тощо.

Фахівцями Чернігівської ДПІ на практиці  надається  допомога щодо створення, заповнення та направлення податкових декларацій з метою отримання податкової знижки.