Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про адміністративні послуги ДПС та дистанційні можливості їх отримання на робочій зустрічі у Корюківській ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2024 о 16:33

Днями у Корюківській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбулась чергова зустріч з платниками податків, яку проводив начальник ДПІ Віталій Шумський. У ході зустрічі були обговорені питання надання адміністративних послуг. Фахівці Корюківського Центру обслуговування платників за 9 місяців поточного року надали суб’єктам господарювання і громадянам 1743 адміністративні послуги, в т.ч. 569 – в електронному вигляді.

Найбільшим попитом користується видача картки платника податків – 723 послуг та видача довідок про суми і джерела виплачених та утриманих податків – 400 послуг.

Також, за цей час 133 суб’єкти підприємницької діяльності виявили бажання стати платником єдиного податку, 163 отримали витяги з реєстру платників єдиного податку.

Податківець звернув увагу присутніх, що адміністративні послуги можна отримати і в on-line режимі, використовуючи можливості сервісу «Електронний кабінет» або мобільного застосунку  «Моя податкова».

Користувачі застосунку «Моя податкова» мають можливість просто та швидко: 

- подати Облікову картку фізичної особи – платника податків. Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»); 

- подати Заяву про внесення змін до ДРФО. Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»); 

- подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»); 

- сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»)  та інше.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.