Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування ПРРО інформували менські податківці

опубліковано 14 жовтня 2024 о 16:38

Працівники Менської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області постійно проводять роз’яснення податкове законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Платникам нагадують, що використовувати РРО/ПРРО зобов’язані фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку ІІ-IV груп, при здійсненні розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток. Не потрібно застосовувати у своїй діяльності РРО/ПРРО фізичним особам-підприємцям І групи, фізичним особам-підприємцям, які приймають оплату виключно банківськими переказами.

Податківці наголошують, що суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, і така торгівля здійснюється не в одному торговельному об’єкті з підакцизними товарами, РРО можуть не використовувати, однак зобов’язані використовувати КОРО і РК.

Особливу увагу звернули на переваги використання програмних РРО, їх  технічні характеристики, функціональні можливості, вартість і зручність у роботі, адже його можна використовувати на звичайному смартфоні, планшеті чи іншому ґаджеті.

Крім того, працівники Менської ДПІ постійно надають практичну та консультаційну допомогу у встановленні ПРРО та повідомляють, що більш детального ознайомлення із застосуванням РРО/ПРРО можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro .