Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ  про важливість своєчасної та в повному обсязі сплаті податків і зборів до бюджетів

опубліковано 15 жовтня 2024 о 15:17

Фахівці  Ніжинської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області звертають увагу на важливості своєчасної та в повному обсязі сплаті податків і зборів до бюджетів.

Зокрема, податківці звертають увагу на обов’язок кожного громадянина протягом 60 календарних днів після отримання податкового повідомлення-рішення сплачувати майнові податки.

Проте, громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в «Електронному кабінеті платника» або у мобільному за стосунку «Моя податкова».

Податківці рекомендують платникам податків самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.

За допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» Електронного кабінету платника користувач може отримати доступ до особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (тобто даних інтегрованої картки платника), де відображається зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення.

В цьому ж меню  платник може знайти реквізити для сплати податків, також їх можна завантажити з вебпорталу ДПС України. Для цього необхідно перейти в меню «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ ), з переліку обрати область, до якої відноситься територіальна громада, в якій платник знаходиться на податковому обліку. В електронному файлі, який буде запропоновано до завантаження у форматі Еxсеl, за допомогою фільтрів можна знайти відповідний населений пункт та вид податку.

Під час чергової зустрічі з відвідувачами податківці Ніжинської ДПІ надали роз’яснення та практичну допомогу як дізнаватися про податковий борг та своєчасно сплачувати податки.