Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Носівській ДПІ відбулась робоча зустріч з новоствореними фізичними особами - підприємцями

опубліковано 15 жовтня 2024 о 15:05

Фахівці Носівської ДПІ на постійній основі надають роз’яснення платникам податків та громадянам  щодо застосування норм чинного податкового законодавства,  використання електронних сервісів ДПС, практичну та методичну допомогу з питань оподаткування та ведення підприємницької діяльності.

Одним з напрямків інформаційно – роз’яснювальної роботи є проведення заходів з новоствореними ФО-П та бажаючими зареєструватися ФО-П.

Так, нещодавно в Носівській ДПІ відбулася зустріч начальника Носівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Олександра Адаменка з  новоствореними ФО-П.

Керівником ДПІ було роз’яснено присутнім про порядок реєстрації підприємницької діяльності, обрання та використання видів економічної діяльності, діючі системи оподаткування ФО-П, порядок переходу новостворених ФО-П на спрощену системи оподаткування, обліку та звітності. Також ознайомлено з особливостями подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Надані роз’яснення щодо порядку та строків подання податкової звітності до контролюючого органу в залежності від системи оподаткування, порядку визначення суми доходу та строків сплати сум узгоджених податкових зобов’язань. Крім того було повідомлено, що з реквізитами рахунків для зарахування платежів до бюджетів Чернігівської області можна ознайомитись на вебпорталі ДПС України за електронною адресою  https://ch.tax.gov.ua/  (субсайт Головного управління ДПС у Чернігівській області) в розділі «Рахунки для сплати платежів», а також ознайомлено з особливостями заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних інструкцій на сплату податків, зборів, платежів та єдиного внеску.   

Не оминули увагою вимоги щодо основних норм законодавства при реєстрації та застосуванні РРО/ПРРО.

Поінформовано, що ФО-П зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку згідно повідомлення за ф.№ 20-ОПП. 

В ході проведення заходу Олександром Адаменком було наголошено присутнім на перевагах використання електронних сервісів ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з контролюючим органом, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.  Повідомлено, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті. 

Наприкінці зустрічі Олександр Адаменко відповів на запитання платників податків, надав практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах та рекомендував платникам податків з метою спрощення процедури ведення бізнесу максимально використовувати електронні сервіси ДПС та користатися роз’яснювальними матеріалами, які постійно розміщуються на сайті ДПС України та субсайті ГУ ДПС у Чернігівській області.