Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби Чернігівщини виграли в судах більше 160 млн грн

опубліковано 26 листопада 2019 о 11:55

За інформацією управління правового забезпечення ГУ ДПС у Чернігівській області, станом на 1 листопада поточного року на розгляді в судах за участю органів ДПС Чернігівської області перебуває 877 справ різних категорій (з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років) на загальну суму понад 1,5 млрд гривень.

Судовими інстанціями протягом поточного року розглянуто 347 справ на суму 200 млн гривень.

         Із загальної кількості адміністративних справ за позовами платників податків до територіальних органів ДПС Чернігівської області  більшу частину складають справи про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень – рішень. Так, протягом січня – жовтня 2019 року на розгляді у судах знаходилось 398 таких справ на суму понад 1,3 млрд гривень. Із них розглянуто 129 справ на 84,1 млн грн, з яких на користь органів ДПС - 70 справ на суму 47,1 млн гривень.

Як повідомив заступник начальника управління правового забезпечення Олександр Репех, юристи податкової служби області за десять місяців виграли для казни 161,4 млн грн по 229 справам, що складає 66 відсотків від кількості розглянутих справ та 80,7 відсотків  від суми позовних вимог.

Основними факторами задоволення переважної кількості розглянутих справ у судах на користь органів ДПС області є підвищення рівня контрольно – перевірочної роботи, претензійно-позовної роботи та удосконалення ефективності роботи із захисту у судах позиції відомства фахівцями управління правового забезпечення.