Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання податкового законодавства обговорили за «круглим столом»

опубліковано 26 листопада 2021 о 13:57

Захід, присвячений обговоренню новацій законодавства, відбувся у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області за ініціативи голови громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірини Березинець та місцевих підприємців.  

З 26 листопада діє новий Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 р. № 496.

Порядок визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зобов'язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку.

Фахівці податкової служби, на чолі з керівником Головного управління Людмилою Слотюк, у форматі діалогу надали відповіді на питання, що турбують підприємців.

Інформацію щодо практики застосування новації роз’яснили присутнім начальник управління податкового аудиту Євгеній Шульга та заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Валерій Коваль.      

Надання звітності підприємцями в електронному вигляді не втрачає актуальності в умовах карантинних обмежень. На питання платників щодо роботи Електронного кабінету ДПС та подання конкретних видів звітності відповів заступник начальника відділу управління електронних сервісів Ігор Чеботар.  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»