Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар з податкових питань провели для платників Чернігівщини

опубліковано 01 грудня 2021 о 15:57

Вебінар на тему: «Податкові питання та шляхи їх вирішення наприкінці 2021 року» відбувся за участі фахівців Головного управління ДПС у Чернігівській області за ініціативи Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

Упродовж заходу представники ГУ ДПС у Чернігівській області та ДО «РФПП по Чернігівській області» разом із слухачами розглянули ряд важливих питань.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Костянтин Синьогуб звернув увагу учасників на важливість використання електронних сервісів ДПС, переваги застосування єдиного рахунку для сплати податків. Костянтин Синьогуб, звертаючись до представників територіальних громад, зазначив щодо необхідності проведення спільних заходів з погашення податкового боргу розміром до 3060 гривень. Пояснив, що зазвичай такий борг виникає внаслідок несплати земельного податку та податку на нерухомість. 

Начальник управління електронних сервісів Олена Пустовойт пояснила, які кроки має здійснити платник податків для актуалізації інформації у Державному реєстрі фізичних осіб-підприємців.

Питання плати за землю та податку на нерухоме майно висвітлила  начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Людмила Гординська, яка зазначила важливість цих складових у наповненні місцевих бюджетів.  

Як отримати податкову знижку до кінця року пояснила головний державний інспектор управління податкового адміністрування фізичних осіб Тетяна Самсоненко.

Приділили також увагу роз’ясненню питання одноразового добровільного декларування доходів. Зокрема, Тетяна Самсоненко пояснила, яке майно не підлягає декларуванню.

Під час вебінару у присутніх виникли питання щодо застосування РРО з січня 2022 року, на які відповів заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Валерій Коваль.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»