Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці активно роз’яснюють бізнесу про використання касових апаратів

опубліковано 14 січня 2022 о 15:08

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області провели онлайн-семінар на тему: «Новації у законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у 2022 році та ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб».

Нагадаємо, з 1 січня для ФОПів, що проводять розрахункові операції, використання касових апаратів стало обов'язковим. Нововведення стосуються бізнесу, який отримує гроші від кінцевих покупців у формі готівки, жетонів, талонів або розрахунків з використанням банківських карток та інших платіжних систем.  Тепер проводити такі розрахунки можна тільки з використанням касового апарату.

У семінарі взяли участь: Євген Плахута, головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Чернігівській області, який інформував платників податків щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та  Інна Чумакова, начальник відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів ГУ ДПС у Чернігівській області, яка розповідала про реєстрацію РРО/ПРРО.

Такі заходи проводитимуться і надалі. Крім того, анонси про проведення заходів та матеріали роз'яснювального характеру розміщуються на субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»