Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи передбачена адміністративна відповідальність у разі застосування контролюючим органом до СГ фінансових санкцій, визначених п. 1 ст. 17 ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

опубліковано 17 січня 2022 о 08:53

У разі застосування контролюючим органом до суб’єкта господарювання фінансових санкцій, визначених п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», особи, які здійснюють розрахункові операції і посадові особи такого суб’єкта господарювання притягуються до адміністративної відповідальності, згідно з ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП).

За порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг передбачено відповідальність: накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції - від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в залежності від повторності вчинення адміністративного правопорушення.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 155 прим. 1 КУпАП розглядають судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДПС України (категорія 109.20). 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»