Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Транспорт підрядника заправляється пальним замовника: як заповнити акцизну накладну

опубліковано 29 листопада 2022 о 14:43

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 N 729 (далі - Порядок).

Якщо пальне використовується для власного споживання шляхом заправлення за договором підряду (з дотриманням умов), то відповідно до п. 4 розділу II Порядку у верхній лівій частині акцизної накладної зазначаються:

- у полі "Коди операцій для складання в одному примірнику" - цифра "1" (власне споживання пального);

- у полі "Умови оподаткування" - ознака щодо умов оподаткування пального "0";

- у полі "Напрям використання" - напрям "0".

Вимога щодо заповнення рядка "Адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому суб'єкт господарювання - неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки" (п. 32 розділу II Порядку) не стосується власного споживання пального.

В іншому випадку при реалізації у паливний бак транспортного засобу суб'єкта господарювання (неплатника акцизного податку) з акцизного складу пального за іншими договорами (відмінними від договору підряду) у акцизній накладній при заповненні наступних полів зазначають такі ознаки:

- "3" - реалізація пального суб'єкту господарювання - неплатнику - для поля "Коди операцій для складання в одному примірнику";

- "0" - оподатковується на загальних підставах - для поля "Умови оподаткування пального";

- "5" - реалізація пального у паливний бак транспортного засобу платника через паливороздавальну або оливороздавальну колонку з акцизного складу, який не є місцем роздрібної торгівлі пальним - для поля "Напрям використання пального".

У такому випадку не заповнюють поле "Адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому суб'єкт господарювання - неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки".