Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області провели зустріч з керівництвом лісових господарств

опубліковано 21 грудня 2022 о 15:07

Днями, у приміщенні Головного управління ДПС у Чернігівській області, за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Ольги Корнієвської, проведено робочу зустріч з керівниками (головами ліквідаційних комісій) та головними бухгалтерами підприємств лісового господарства, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України та знаходяться у стані припинення. Зокрема, у зустрічі взяли участь представники Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства,  ДП «Чернігівське лісове господарство», ДП «Корюківське лісове господарство», ДП «Ніжинське лісове господарство», ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство», ДП «Городнянське лісове господарство».

Платникам податків надано роз’яснення законодавчо визначених процедур та дій у разі припинення ними господарської діяльності, шляхом приєднання до іншого платника податків.

У ході робочої зустрічі говорили про вимоги законодавчих та нормативних актів, що регулюють процес ліквідації підприємств та порядок зняття з податкового обліку у контролюючому органі, зокрема щодо подання плану реорганізації, складання та затвердження передавального акту між підприємством, що приєднується, і підприємством-правонаступником,  анулювання свідоцтва платника ПДВ підприємства, що приєднується,  звільненення/переведення на іншу посаду до підприємства-правонаступника найманих працівників, подання до контролюючого органу ліквідаційної податкової звітності, закриття розрахункових рахунків в установах банків, зняття з обліку земельних ділянок згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно тощо.

  Крім того, платникам податків повідомлено, що не вжиття ними у повному обсязі передбачених процесом ліквідації заходів можуть впливати на  проміжний характер проведення документальних перевірок, на підставі п.п. 78.1.7 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України, у зв’язку з неготовністю підприємства до проведення остаточної перевірки та необхідності завершення процедури ліквідації.

У свою чергу представники лісових господарств розповідали про стан проведення ліквідаційної процедури, проблемні питання, які впливають на її завершення та заходи які вживаються з метою їх усунення.

За результатами робочої зустрічі сторонами були визначені шляхи вирішення проблемних питань, з метою прискорення ліквідації зазначених підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України.