Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з державним реєстратором юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в Носівській ДПІ

опубліковано 04 червня 2021 о 15:24

02 червня 2021 року відбулася робоча зустріч начальника Носівської ДПІ Олександра Адаменка та старшого державного інспектора Носівської ДПІ Олександра Коляси з державним реєстратором юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців Носівської міської ради Іриною Оксимець. На зустрічі були обговорені проблемні питання, що виникають при проведенні державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у зв’язку з проведенням об’єднання територіальних громад та зміною КОАТУУ населених пунктів а також подальшим взяттям даних платників на облік в Носівській ДПІ. Обговорено питання щодо своєчасного та якісного опрацювання відомостей, які надходять до ДПІ від державного реєстратора про внесення записів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Олександр Адаменко акцентував увагу на забезпеченні внесення державним реєстратором до ЄДР повної та достовірної інформації щодо реєстраційних та облікових даних платників податків,  так як дані відомості  в подальшому відображаються на офіційному вебпорталі ДПС та інших загальнодоступних ресурсах, а тому повинні містити актуальну та достовірну інформацію. Також було зазначено на необхідності опрацювання реєстратором кодів зауважень, які відповідають встановленим недолікам у відомостях та направлялися ДПІ реєстратору. 

В ході робочої зустрічі учасники домовилися протягом перехідного періоду доопрацювання програмного забезпечення державних реєстраторів  спільно вирішувати проблемні питання.

Також була досягнута домовленість щодо проведення роботи з залучення платників до подання податкової звітності та звітності з єдиного внеску в електронному вигляді за допомогою електронних сервісів ДПС, надання платникам інформації щодо можливості одночасно з  проведенням державної реєстрації подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування а також доведення до відома платників інформації про необхідності подання повідомлень про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (повідомлення за ф. №20-ОПП). Носівською ДПІ  надана державному реєстратору інформація для доведення до відома нових платників податків щодо функціонування електронних сервісів ДПС та можливостей їх застосування.     

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»