Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Носівська ДПІ: Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» «Податкова знижка 2021»

опубліковано 13 вересня 2021 о 10:00

З метою забезпечення проведення інформаційно – роз’яснювальної кампанії щодо права платників податків на податкову знижку у 2021 році  начальником Носівської ДПІ Олександром Адаменком 09.09.2021 року з 10-00 год. до 11-00 год. було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з даного питання та надані в ході спілкування з платниками податків  консультації та роз’яснення щодо поняття «податкова знижка», права платників податків на податкову знижку у 2021році , проінформовано про перелік витрат, за якими фізична особа має право на податкову знижку за 2020 рік. В ході телефонних розмов було наголошено, що підставою для нарахування податкової знижки є подання фізичною особою до податкової інспекції, в якій він перебуває на обліку податкової декларації про майновий стан і доходи, яка подається до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року, тобто за наслідками 2020 року податкову декларацію слід подавати до 31.12.2021 року включно.

Громадян було проінформовано про існування певних обмежень щодо права платників податків на отримання податкової знижки, а саме:

- сума податкової знижки, нарахована платнику податків у звітному податковому році, не може перевищувати річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п.164.6 ст. 164 Податкового кодексу України;

- якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками податкового року, таке право на наступні податкові року не переноситься (п.п. 166.4.3 Податкового кодексу України). 

На запитання громадян надавалася інформація щодо способів подання податкової декларації. Повідомлено, що платник самостійно обирає спосіб подання податкової декларації до податкової інспекції, а саме:

- особисто або уповноваженою особою;

- направлення поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Акцентувалася увага що найбільш зручним способом подання декларації є її подання в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису за допомогою електронних сервісів ДПС, а саме Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»