Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для платників податків, які перебувають на обліку в Прилуцькій ДПІ

опубліковано 17 вересня 2021 о 10:53

15 вересня у Прилуцькій ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області відбувся тренінг для платників податків щодо податкових послуг, які можна отримати через за стосунок «ДІЯ». В ході тренінгу було проведено практичне заняття з проведення реєстрації суб’єкта господарської діяльності.

В ході тренінгу докладно зупинилися на перевагах використання приватної частини Електронного кабінету платника податків, в якій надано можливість:

доступу до особистої інформації (реєстраційних та облікових даних) з можливістю її вивантаження у форматі pdfта xls,

доступу та контролю за станом розрахунків з бюджетом;

електронного листування з органами ДПС;

надсилання в електронному вигляді листів, запитів на отримання інформації, заяв на реєстрацію платником окремих податків, заяв на отримання довідки про відсутність заборгованості;

створення, перевірки та направлення в електронному вигляді податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого ЄСВ та перегляду процесу створення та подання її;

перегляд раніше поданої звітності незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях;

доступ до квитанцій щодо приймання та обробки податкової звітності, інформаційних повідомлень, кореспонденції тощо, надісланої користувачу Е-кабінету, та доступ до надісланих користувачем електронних документів.

Також проінформовано платників про набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Наголошено що, одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. І, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»