Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ніжинської ДПІ провели тренінг для громадян

опубліковано 21 листопада 2022 о 10:17

Нещодавно в Ніжинській ДПІ ГУ ДПС в Чернігівській області для платників податків проведено тренінг на тему: «Порядок розрахунку податкової знижки за навчання».

В.о начальника  Ніжинської  ДПІ  Тетяна Лазарева розповіла, які категорії громадян можуть скористатись правом на податкову знижку за навчання та які документи необхідно подати до податкової інспекції.

Також зупинилась на порядку розрахунку податкової знижки, нагадала про способи подання декларації про майновий стан і доходи та надала практичну допомогу в заповненні декларацій про майновий стан і доходи.  

Зауважила, що подання декларації в електронному вигляді має багато суттєвих переваг. Так, електронну звітність, можна передати до податкової всього за декілька хвилин. Таким чином, платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок.

Під час проведення тренінгу було розглянуто порядок формування та подання платниками податкової звітності в електронному вигляді та  на практиці створювати, редагувати, підписувати та надсилати податкову звітність.